Hírek

« 1 2 »
 Akár Afrikában is érezheti magát az ember Balatonedericsen. Itt működik ugyanis az a múzeum és állatpark, mely a távoli kontinens élővilágát mutatja be. Élnek itt tevék, hűsölhetünk maszáj kunyhókban és a gyerekek kalandozhatnak mini dzsungelben is. A hónap végéig pedig hétvégente autentikus afrikai táncbemutató is várja a vendégeket. - Keszey Ágnes nagyszerű írása, videókkal Abdoul Camara fantaszikus előadásairól! 


Hallottatok már a hamuban fürdő zsákos szerzetesekről Kongóban? És az angolai kvanyamákról, vagy a kongói pendékről?

Tartsatok velem kíméletlenül kendőzetlen és őszinte expedíciós beszámolómra a 2012-es Magyar László expedícióról, melynek keretében szerzőtársammal, Lantai-Csont Gergely fotográfussal két és hónapot róttuk Angola és Kongó poros útjait elődünk nyomában. Ha kíváncsi vagy utazásunk legembertpróbálóbb kalandjaira, bennfentes szervezési „trükkjeire” és legmeghökkentőbb és legemberibb mozzanataira, tekintsd meg az előadásról készült videót!Az Utazz Afrikába Utazási Iroda Kosztolányi Dezső tér 5. szám alatti üzlete 2020. tavasza óta egy másodlagos funkciót is ellát: Afrika Galéria és Boltként üzemel. Az alapító, Szilasi Ildikó Afrika-szakértő mesél a galériában látható és megvásárolható maszkokról, ékszerekről, lakberendezési termékekről. Hillender Tímea Afrika sztorik összeállításában.   Intenzív nyugat - afrikai tánc workshop Abdoul Camara táncművésszel, afrikai hangulattal! Minden kedden (19:00-20:30) és pénteken (18:00-19:30)!  A Ballet Camara Szenegál nagy sikerrel és 50 perces, egész estét show-val szerepelt Velencén július 14.-én és Fonyódon július 15.-én. A csapat fáradhatatlan motorja a Magyarországon élő díjnyertes táncművész Abdoul Camara, aki 7 éves kora óta táncol, és 11 éves kora óta járja a világot. Három éve él Magyarországon családjával, afrikai dobot és afro táncokat tanít országszerte.


 Abdoul Camara (Ballet Camara) és Szilasi Ildikó (Utazz Afrikába Utazási Iroda) nemrég az Ozone TV Egyenlítő című műsorában adott interjút.


Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a július 14.-én Velencén az Esztrád Színházban, július 15.-én Fonyódon a Sacravia Nyári Színházban megrendezendő fergeteges szenegáli showt és kulturális programot!


 Mi az a calabash és kik azok a peul-ok? Milrt Szenegál a Teranga, azaz a vendégszeretet országa? Milyen fellépései lesznek idén nyáron a Ballet Camarának, és hogy lehet találkozni velük Szenegálban, egy Utazz Afrikába Utazási Iroda által szervezett túrán?


 Június 23.-án a Magyar Földrajzi Múzeum jóvoltából, a Múzeumok Éjszakájának keretében léptünk fel 30 perces show-val, hangszerbemutató, afro tánc oktatással.


Legyen részese valami újnak, merésznek és ismerje meg a nyugat-afrikai kultúrát, illetve neves képviselőit, akik káprázatos előadást nyújtanak magas színvonalon; a workshopok keretén belül pedig Ön is megtanulhatja a különféle táncokat, valamint kipróbálhatja a hagyományos afrikai hangszereket. 


2016. december 28.-án Dakarban tehetségkutató versenyt rendeztünk, melynek keretében kiválasztottuk 9 fiatal tehetséget.


A szenegáli Ballet Camara Társulat 2017 nyári magyarországi turnéja szeptember 4.-vel véget ért. Meghívott szenegáli művészeink visszautaztak Dakarba. Büszkék vagyunk rájuk, és örülünk, hogy az afrikai kultúrát oly sok helyre elvihettük Magyarországon belül. A nyári turné számokban:
12 város, 9 település, 9 fesztivál, 20 fellépés, 5 karneválon való részvétel, 8 djembe workshop, két afro tánc workshop, egy esküvő. Köszönjük minden partnerünknek, támogatónknak a segítséget, kiváltképp a Magyar-Afrika Társaságnak, Balogh Sándor Elnök úrnak, és az Utazz Afrikába Utazási Irodának. 


Mozgalmas nyár vége felé tartunk. Az Utazz Afrikába Utazási Iroda és az Afrikai-Magyar Társaság által támogatott hagyományőrző tánccsoport, a Ballet Camara fél Magyarországot bejárta: részt vett a Kalocsai Dunamenti Folklórfesztiválon, a FINA Vizes Világbajnokságon, a Debreceni Virágkarneválon, a Sziget Fesztiválon, a Sárvári Folklórfesztiválon, sőt, a Summerfest Folklórfesztiválon is.


 A szenegáli Ballet Camara 60 perces afrikai tánc- és dob showja, melynek során 5 különböző nyugat-afrikai népitáncot mutattak be autentikus ölzötetben, lenyűgözte a balatonfürei közönséget.


Elképesztő kulturális pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik részt vettek 2017. július 5.-én a XXI. Dunamenti Foklór Fesztiválon. 33 néptánccsoport 1000 díszruhába öltözött táncosa vonult fel Kalocsa belvárosában, közöttük a szenegáli Ballet Camara (www.balletcamara.com) hagyományőrző tánccsoport is, kiknek több tagja egyenesen Dakarból érkezett Magyarországra.


 Debreceni Virágkarnevál, Sziget Fesztivál, XXI. Duna Menti Folklórfesztivál, Nemzetközi Folklórnapok Sárváron. Hogy csak néhányat említsünk azok közül a nyári nívós  nemzetközi fesztiválok közül, ahová meghívták a szenegáli csoportot! Köszönjük a bizalmat, a fellépésekre izgatottan készülünk! 


 2017. április 6.-án rendkívüli fellépés-sorozatunk volt Pécsett, ahol már többször felléptünk az elmúlt években! 4 órán keresztül táncoltunk és doboltunk a nagyérteműnek! :)


 Abdoul Camara hozta a formáját az idei Afrika Expón is: óriás tökedényes tánc a megnyitón, yela és serer táncok az Utazás Kiállítás Nagyszínpadán. És az abszolút ujdonság és kedvenc: a hamis oroszlán tánca, amelyet először mutatott be a hazai közönségnek!


Leopold Sedar Senghor szobrot adtak át Bucharestben. Az ünnepélyes megnyitón Románia és Szenegál Kulturálisügyi Minisztere is részt vett. 


« 1 2 »