Hírek

« 1 2 »
Legyen részese valami újnak, merésznek és ismerje meg a nyugat-afrikai kultúrát, illetve neves képviselőit, akik káprázatos előadást nyújtanak magas színvonalon; a workshopok keretén belül pedig Ön is megtanulhatja a különféle táncokat, valamint kipróbálhatja a hagyományos afrikai hangszereket. 


2016. december 28.-án Dakarban tehetségkutató versenyt rendeztünk, melynek keretében kiválasztottuk 9 fiatal tehetséget.


A szenegáli Ballet Camara Társulat 2017 nyári magyarországi turnéja szeptember 4.-vel véget ért. Meghívott szenegáli művészeink visszautaztak Dakarba. Büszkék vagyunk rájuk, és örülünk, hogy az afrikai kultúrát oly sok helyre elvihettük Magyarországon belül. A nyári turné számokban:
12 város, 9 település, 9 fesztivál, 20 fellépés, 5 karneválon való részvétel, 8 djembe workshop, két afro tánc workshop, egy esküvő. Köszönjük minden partnerünknek, támogatónknak a segítséget, kiváltképp a Magyar-Afrika Társaságnak, Balogh Sándor Elnök úrnak, és az Utazz Afrikába Utazási Irodának. 


Mozgalmas nyár vége felé tartunk. Az Utazz Afrikába Utazási Iroda és az Afrikai-Magyar Társaság által támogatott hagyományőrző tánccsoport, a Ballet Camara fél Magyarországot bejárta: részt vett a Kalocsai Dunamenti Folklórfesztiválon, a FINA Vizes Világbajnokságon, a Debreceni Virágkarneválon, a Sziget Fesztiválon, a Sárvári Folklórfesztiválon, sőt, a Summerfest Folklórfesztiválon is.


 A szenegáli Ballet Camara 60 perces afrikai tánc- és dob showja, melynek során 5 különböző nyugat-afrikai népitáncot mutattak be autentikus ölzötetben, lenyűgözte a balatonfürei közönséget.


Elképesztő kulturális pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik részt vettek 2017. július 5.-én a XXI. Dunamenti Foklór Fesztiválon. 33 néptánccsoport 1000 díszruhába öltözött táncosa vonult fel Kalocsa belvárosában, közöttük a szenegáli Ballet Camara (www.balletcamara.com) hagyományőrző tánccsoport is, kiknek több tagja egyenesen Dakarból érkezett Magyarországra.


 Debreceni Virágkarnevál, Sziget Fesztivál, XXI. Duna Menti Folklórfesztivál, Nemzetközi Folklórnapok Sárváron. Hogy csak néhányat említsünk azok közül a nyári nívós  nemzetközi fesztiválok közül, ahová meghívták a szenegáli csoportot! Köszönjük a bizalmat, a fellépésekre izgatottan készülünk! 


 2017. április 6.-án rendkívüli fellépés-sorozatunk volt Pécsett, ahol már többször felléptünk az elmúlt években! 4 órán keresztül táncoltunk és doboltunk a nagyérteműnek! :)


 Abdoul Camara hozta a formáját az idei Afrika Expón is: óriás tökedényes tánc a megnyitón, yela és serer táncok az Utazás Kiállítás Nagyszínpadán. És az abszolút ujdonság és kedvenc: a hamis oroszlán tánca, amelyet először mutatott be a hazai közönségnek!


Leopold Sedar Senghor szobrot adtak át Bucharestben. Az ünnepélyes megnyitón Románia és Szenegál Kulturálisügyi Minisztere is részt vett. 


 13 magyar turista, egy óceánparti medencés hotel, és a Ballet Camara oszlopos tagjai. A magyarok dobszóra és afro táncra mulatták át az éjszakát, a Ballet Camara tagjaival Szenegálban.


2016. december 28.-án Szenegál fővárosában, Dakarban, Grand Yoff kerületben hagyományőrző tánc- és kulturális fesztivál kerül megrendezésre,a szenegáli Ballet Camara Egyesület és tánccsoport, továbbá a magyar bejegyzésű Kultúrafrika Alapítvány szervezésében. A szenegáli-magyar együttműködésben megvalósuló kulturális projektet és hiánypótló fesztivált a Grand Yoff-i Polgármesteri Hivatal mellett az Utazz Afrikába Utazási Iroda és  Magyar-Afrika Társaság is támogatja. A fesztivál megrendezéséhez a szervezők további támogatókat keresnek, minden felajánlást köszönettel vesznek!A 2015-ben megrendezett, I. Grand Yoff Fesztiválról itt tudhat meg többet. 


 Sziget Fesztivál, Savaria Történelmi Karnevál, Debreceni Virágkarnevál. Hogy csak néhányat említsünk a Ballet Camara magyarországi turné állomásai közül. A csatolt pdf fájlban mindez fotókon is megtekinthető. 


 Ritkán fordul elő, hogy egy afrikai néptánccsoport Magyarországra látogat. Még ritkábban, hogy keresztül- kasul beutazzák Magyarországot, és közönségsikert aratnak. A szenegáli Ballet Camara Társulatnak (www.balletcamara.com) sikerült.
 


 2016. június 26.-án a 13. Chiala Nemzetközi Afrika Fesztiválon léptünk fel Grázban! 45 perces showt adtunk a nagyszínpadon, az esős idő ellenére rengetegen nézték a showt!A fellépő művészek között Ausztriában és Magyarországon élő művészek is voltak. Volt Balanta- tánc, diola-bemutató, és az elmaradhatatlan mágikus tánc a tűzzel, Abdoul Camara előadásában! 


Fantasztikus hangulatot varázsolt Abdoul Camara és Maly Gaye Dunaföldvárra a Múzeumok Éjszakája keretében! Volt közös tánc gyerekekkel, balanta-tánc, balafon-muzsika és sok-sok érdekesség! Köszönjük a lelkes közönségnek, akik felállva tapsolták végig a showt, majd visszafütyülték az előadókat! A 30 perces programból végül 50 perces lett! :)


 Balatonfűzfőn jártunk, és shownkkal nagyot arattunk! Két koncert között, a Balaton-partján, a füvőn! 


 A videóért klikkelj ide! Egyik nap tánctanítás, másik nap zenei est, harmadik nap fergeteges táncshow. Mindháromból kijutott a pécsi afrikanisztika konferencia szakértő résztvevőinek. 


Intenzív afrikai tánc workshop Abdoul Camara profi szenegáli táncművésszel, a szenegáli Nemzeti Színház táncosával, a Sory Camara tánccsoport vezetőjével, koreográfusával. A táncórára bárki jelentkezhet, semmilyen előzetes tánctudást nem igényel az órán való részvétel! A jó hangulat garantált!


Nyugat-afrikai zenés-táncos estet rendeztek 2016. március 18.-án a budapesti Francia Intézetben Abdoul Camara szenegáli táncművésszel és zenésztársaival. A hangulatot az GloboTV által készített alábbi videó is feleleveníti...
 


« 1 2 »