Hírek

« 1 2 »
 13 magyar turista, egy óceánparti medencés hotel, és a Ballet Camara oszlopos tagjai. A magyarok dobszóra és afro táncra mulatták át az éjszakát, a Ballet Camara tagjaival Szenegálban.


2016. december 28.-án Szenegál fővárosában, Dakarban, Grand Yoff kerületben hagyományőrző tánc- és kulturális fesztivál kerül megrendezésre,a szenegáli Ballet Camara Egyesület és tánccsoport, továbbá a magyar bejegyzésű Kultúrafrika Alapítvány szervezésében. A szenegáli-magyar együttműködésben megvalósuló kulturális projektet és hiánypótló fesztivált a Grand Yoff-i Polgármesteri Hivatal mellett az Utazz Afrikába Utazási Iroda és  Magyar-Afrika Társaság is támogatja. A fesztivál megrendezéséhez a szervezők további támogatókat keresnek, minden felajánlást köszönettel vesznek!A 2015-ben megrendezett, I. Grand Yoff Fesztiválról itt tudhat meg többet. 


 Sziget Fesztivál, Savaria Történelmi Karnevál, Debreceni Virágkarnevál. Hogy csak néhányat említsünk a Ballet Camara magyarországi turné állomásai közül. A csatolt pdf fájlban mindez fotókon is megtekinthető. 


 Ritkán fordul elő, hogy egy afrikai néptánccsoport Magyarországra látogat. Még ritkábban, hogy keresztül- kasul beutazzák Magyarországot, és közönségsikert aratnak. A szenegáli Ballet Camara Társulatnak (www.balletcamara.com) sikerült.
 


 2016. június 26.-án a 13. Chiala Nemzetközi Afrika Fesztiválon léptünk fel Grázban! 45 perces showt adtunk a nagyszínpadon, az esős idő ellenére rengetegen nézték a showt!A fellépő művészek között Ausztriában és Magyarországon élő művészek is voltak. Volt Balanta- tánc, diola-bemutató, és az elmaradhatatlan mágikus tánc a tűzzel, Abdoul Camara előadásában! 


Fantasztikus hangulatot varázsolt Abdoul Camara és Maly Gaye Dunaföldvárra a Múzeumok Éjszakája keretében! Volt közös tánc gyerekekkel, balanta-tánc, balafon-muzsika és sok-sok érdekesség! Köszönjük a lelkes közönségnek, akik felállva tapsolták végig a showt, majd visszafütyülték az előadókat! A 30 perces programból végül 50 perces lett! :)


 Balatonfűzfőn jártunk, és shownkkal nagyot arattunk! Két koncert között, a Balaton-partján, a füvőn! 


 A videóért klikkelj ide! Egyik nap tánctanítás, másik nap zenei est, harmadik nap fergeteges táncshow. Mindháromból kijutott a pécsi afrikanisztika konferencia szakértő résztvevőinek. 


Intenzív afrikai tánc workshop Abdoul Camara profi szenegáli táncművésszel, a szenegáli Nemzeti Színház táncosával, a Sory Camara tánccsoport vezetőjével, koreográfusával. A táncórára bárki jelentkezhet, semmilyen előzetes tánctudást nem igényel az órán való részvétel! A jó hangulat garantált!


Nyugat-afrikai zenés-táncos estet rendeztek 2016. március 18.-án a budapesti Francia Intézetben Abdoul Camara szenegáli táncművésszel és zenésztársaival. A hangulatot az GloboTV által készített alábbi videó is feleleveníti...
 


Irány Szenegál! est

2016.03.07.
Barangolja be Szenegált Abdoul Camara profi táncművésszel és zenésztársaival! Ismerje meg a peul, diola, serer, sose, wolof népcsoportok zenei hagyományait, táncát! Legyen része egy szenzációs produkcióban, lásson óriás tökedényes táncot, engedje, hogy elragadja Nyugat- Afrika mágikus, színes és csodálatos világa...Magyarországon első ízben, egyedülálló produkcióval mutatkozik be az az új formáció, amely Abdoul Camara művészeti vezetése alatt az elmúlt hónapokban azon munkálkodott Budapesten, hogy létrehozzon egy olyan fantasztikus zenés- táncos show-t, amely elrepíti a nézőt egyenesen Afrikába! Tartson velünk Ön is!


Intenzív afrikai tánc workshop Abdoul Camara profi szenegáli táncművésszel, a szenegáli Nemzeti Színház táncosával, a Sory Camara tánccsoport vezetőjével, koreográfusával. A táncórára bárki jelentkezhet, semmilyen előzetes tánctudást nem igényel az órán való részvétel! A jó hangulat garantált!


Ötödik alkalom, hogy a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont helyet ad az Afrika Expo és Vásárnak, a négy napos, kulturális programokkal tarkított kiállításnak, nemzetközi szakmai fórumnak és konferenciának 2016. március 3-6 között. A látogatók 26 kiállítót és 13 afrikai országot ismerhetnek meg a HUNGEXPO A Pavilon 101/A számú standján. A 600 négyzetméteres, óriás-Afrika stand trópusi pálmákkal, különleges dekorációval, hamisítatlan afrikai hangulattal várja az érdeklődőket.


 Óriási siker és némi meglepettség övezte Abdoul Camara szenegáli táncművész (Sory Camara Társulat ; Daniel Sorano Nemzeti Színház) fellépését a hétvégi szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon. Az Utazz Afrikába Utazási Iroda meghívására a Sziget Fesztiválra érkezett nyugat- afrikai művész augusztus 28.-én és 29.-én is végigmasírozta a fesztiválozókkal a 2,5 km hosszú karneváli menetet, több tízezer látogatónak szerezve ezzel emlékezetes élményt.


Tüzes tánc, szenegáli-guineai fellépők, sok-sok zene és tánc, és djembe dobolás. Az utolsó, esős-borongós napot leszámítva töretlen sikerrel zárult a Sziget Fesztivál afrikai kulturális programsorozata. Az Afro- Latin Stage és Világfalu prorgramhelyszín, melyben az afrikai kulturális programok is helyet kaptak, a korábbi éveknél jobb helyen, a Világzenei Nagyszínpaddal szemben helyezkedett el. A Kultúrafrika Alapítvány által koordinált afrikai vonatkozású programok a fesztiválozók érdeklődésének megfelelően, színesen és változatosan szerették meg a Fekete-kontinenst a résztvevőkkel. 


Grand Yoff Dakar főváros 19 kerülete közül a legnagyobb, és egyben a legfiatalabb népességgel bíró negyed. 400.000 lakják Dakarnak ezt a részét, a lakosság több, mint 60%-a 24 év alatti. Grand Yoffban többségében az alsó-középosztály lakik, így a városon belül gazdaságilag az elmaradottabb körzetek közé tartozik. Ugyanakkor fontos átmenő forgalmat jelent Dakar város központja, és a külterületek között. Demográfiai jellemzőiből adódóan Grand Yoff polgármestere, Madiop Diop úr a legfiatalabb dakari kerületi polgármester, és kabinetjét is fiatal értelmiségiekből álló szenegáli munkatársak alkotják. A dinamikus vezetésnek és a hatékony munkának köszönhetően az elmúlt években Grand Yoff gazdasági fejlődése, valamint imázsépítése kezdetét vette.
 
Grand Yoffot 'miniatűr Szenegálnak', sőt 'miniatűr Afrikának' is szokták nevezni, mivel a kerületben sokfajta szenegáli nép, sőt afrikai nép él együtt. Ez egy rendkívül multikulturális negyed, ahol a wolofok, sererek, peul-ok, soninkék, mandinkék stb. békében élnek egymás mellett. Kulturális sokszínűsége mellett Grand Yoff kulturáis szcénájáról is híres, mert a kerületben rengeteg kulturális egyesület, hagyományőrző tánccsoport működik, számos énekes, zenész, kézműves, hangszerkészítő él a környéken.


Április 29-én, a tánc nemzetközi világnapján Szenegál fővárosában, Dakarban, Grand Yoff kerületben hagyományőrző tánc- és kulturális fesztivál kerül megrendezésre,a szenegáli Ballet Sory Camara Egyesület és tánccsoport, továbbá a magyar bejegyzésű Kultúrafrika Alapítvány szervezésében. A szenegáli-magyar együttműködésben megvalósuló kulturális projektet és hiánypótló fesztivált a Grand Yoff-i Polgármesteri Hivatal mellett a Frikober Mérnöki Kft és az Utazz Afrikába Utazási Iroda is támogatja. A fesztivál megrendezéséhez a szervezők további támogatókat keresnek, minden felajánlást köszönettel vesznek!


« 1 2 »